Валери Симеонов скептичен за бързото разхлабване на мерките

Има ли проблем с българската общност в Украйна?
20 май 2020 09:05, Александър Попов
20
Валери Симеонов скептичен за бързото разхлабване на мерките
Снимка: БГНЕС
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов сподели, че е леко скептичен към ускореното освобождаване на мерките у нас и определи като "особено опасно отварянето на детските градини". 
 
Има много голям риск с отварянето на детските градини и отпадането на мерките, надявам се да бъдат достатъчно добре обмислени. Ако някое дете е носител на вируса, не знам какво ще стане в семействата им, заяви Симеонов пред БНТ.
 
Той каза, че се страхува да не стане това, което става в Швеция, във Великобритания, в Щатите.
 
За намаленото ДДС за заведения Симеонов каза, че държавата дължи някакъв определен реверанс, за да се даде възможност браншът да заработи. По негово мнение именно браншът на ресторантьори и на собственици на заведения е бил съсипан от заповедта на министър Ананиев и те трябва да бъдат компенсирани.
Още по темата
Лидерът на НФСБ е на мнение, че Оперативния щаб не е изчерпан, защото взел навременни мерки за ограничаване на заразата от коронавируса.
 
Той засегна и темата за държавните бензиностанции. По думите му има логика, "защото всички ние сме потърпевши от високите цени на горивата".
 
"В България действат други неикономически и непазарни цени на горивата. Трудно се установява картелът, но определено го има", смята той.
 
Според Валери Симеонов се очертава сериозен проблем с Украйна във връзка с ощетяване на правата на българската общност в Украйна.
 
Той заяви, че сме получили информация, че българският район в Украйна ще бъде "нацепен" на пет части. Това ще обезличи българският център и ще бъде много тежък удар върху цялата наша диаспора. 
 
Симеонов е подготвил декларация, с която българският парламент ще изрази своето несъгласие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
От Украйна преди 3 години
Украйна планира ново административно деление на районите в рамките на областите си, но това не се прави целенасочено за да ощетяват българската общост, а се прави в цялата държава. Просто както България намаля с 2 милиона за 30 години, така и Украйна намаля с над 10 милиона и затова правят ново административно деление което да вземе предвид променената демография. Няма смисъл обезлюдени градове да са районни центрове. Просто за инфо. Да не си помисли някой, че се прави нарочно и целенасочено.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симеонов кога завърши медицина, та почна да дава мнения по здравни въпроси?
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерси, но от държавна бензиностанция гориво не зареждам! Принцип!!!Изключение може да направя само ако колата е служебна.
10
2
 
5
 
! Отговори
От Троян преди 3 години
Да идват по скоро избори, този да бъде изваден и забравен от властта!
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя се беше скрил, но явно е получил инструкции в САЩ и пак се е активизирал. Времето на националните предатели изтича.
8
2
 
5
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Да си седи у тях, тогава и никога повече да не излиза !
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИНКЕЛ, А ДОКОГА ЩЕ СТОИМ ПОД ДОМАШЕН АРЕСТ?
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички деца на ваканция с държавни ваучери в хотелите на далаверката .
5
3
 
6
 
! Отговори
Селски Хитрец преди 3 години
Ало ,Симеонов! На теб ти е много широко около врата!Кабеларките ти не ги засегнаха тия неразумни ограничения,а хотелът ти край М.Търново е на държавна издръжка!!
4
2
 
6
 
! Отговори
Смотан преди 3 години
Валерко гледа моловете и ресторантите да отварят ...Нали са собственост на техните хора ...Детските градини да останат затворени...?! Какво са едни шест месеца за работещите ?! Пускаш отпуск,после още и така до безкрай....***!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички ни е ясно, че сме в колективи на партии. И си крадеме до колкото сани възможностите. Протукти и услуги дават тук там някой. С фантазия, че ще е подкрепен индивидуално от банка фонд за развитие или ЕС.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А отварянето на хотелите ти не носи риск, така ли. Гледай го ти наглеца, детските градини му били виновни!
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай да пратим децата в MOЛовете, кафенетата, хотелите с чужденци и фитнесите, явно те са по-безопасни според тоя индивид. Или когато е за бизнеса си затваряме очите?